kelkirpi Site Sahibi

Teşekkür (Ettiği ): 142 Teşekkür (Aldığı): 387
Seviye:55
|
Tarih: Prş Ksm 09, 2006 11:52 am Mesaj konusu: Resime Hareketli Yazı Ekleme ( Ulead Gif Animator ile ) |
|
|
Merhaba;
bu konuda Ulead Gif Animator 5.05 kullanarak resme yazı eklemeyi ve bunu hareketli gif (animated gif) olarak kaydetmeyi göreceğiz.
[Linki görmek için üye olmanız gerekmektedir]
1. Programı açtığımızda böyle bir görüntü ile karşılacağız.
2. 1. resimde gördüğümüzün detaylı açıklaması aşağıdaki resimdedir.
3. Ben "varolan bir dosyayı aç" dedim. Kendi bilgisayarımdan bir resim seçtim. Ve bu resime yazı eklemek istediğim için; Frame'den Add Banner Text seçeneğini seçtim.
4. Bu işlemden sonra karşıma gelen ekranın görüntüsü bu şekilde olacaktır.
5. Text Bölümü : Yazmak istediğim yazı olan "kelkirpi"yi yazdım. Yazı ile ilgili tüm düzenlemeleri bu bölümden yapıyorum. Renk, boyut, font seçimi, gölgelendirme, harf aralıkları...
6. Effect Bölümü : Yazdığım yazıya vermek istediğim efektleri burada belirliyorum. Enter Scene ve Exit Scene seçenekleri yazının giriş ve çıkış efektleridir. Herhangi birini veya her ikisini de seçebilirsiniz. Ben bu animasyonda her ikisini de seçtim. Giriş ve çıkış efekti olarak istediğiniz efektleri seçebilirsiniz. Alttaki Start Preview butonuna tıklayarakda verdiğiniz efektlerin sonuçlarını görebilirsiniz.
7. Frame Control Bölümü : Bu bölümde fazla arttırma yada azaltma yaptığınızda animasyonunuzun kalitesi ve doğal olarak boyutu artar yada azalır. Çok fazla bu bölümle oynamayın.
8. Neon Bölümü : Eğer yazınızda bu özelliği istiyorsanız ki ben burada istedim, Neon checkbox tıklı olsun. Direction bölümünden kullanacağınız neon'un yazının içinde, dışında veya heriki tarafında olmasını belirleyebilirsiniz. Width bölümünden kalınlığını, Color bölümünden rengini, Transparency bölümünden yazının şeffaflığını belirleyebilirsiniz. Glow kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz.
9. Tüm ayarlamalarımız bittiğinde yazının istediğimiz gibi olduğuna inandığımızda animasyonu oluşturmak için OK butonuna tıklıyoruz. Bize burada 2 seçenek sunacaktır. Herhangi birini seçebilirsiniz. Bu işlemden sonra ekranımız alttaki gibi olacaktır.
10. Oluşturduğumuz animasyonu kaydetmek için File--> Save As --> Gif File seçeğini işaretliyoruz. İstediğimiz yere, istediğimiz isimle kaydediyoruz.
Veeeeee Sonuç..!

Tamamen kendi anlatımımdır. Alıntı içermemektedir. Amaç sizleri bilgilendirmek olup, kendi hareketli giflerinizi yapmanıza ve bu konuda başkalarına muhtaç olmamanıza yardımcı olmaktır.
En son kelkirpi tarafından Çrş May 09, 2007 10:03 pm tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi |
| Başa dön |
|
| Bu Konuya Teşekkür Edenler: catlak_kıs, WeLeT, mylife058, iskelotor67, eda[green], EJDERHA, hasan_kaan, OkTaY, ® ATaHaN ®, boran111, bjkozan, yoshymanyaqi, karayusuf, mezon2000, nskmr, SxCRxT®, zero54, remo_radauti, yavuz591, devrim68, DeLii |
|
 |
by_ufukk Referans Üye

Teşekkür (Ettiği ): 0 Teşekkür (Aldığı): 1
Seviye:5
|
| |