• ANASAYFA
  • ÜYE OLUN
  • GİRİŞ YAPIN
  • ÜYE OLUN
  • SIK SORULANLAR
  • ÜYE OLUN
  • AKTİVASYON KODU GÖNDER
  • ÜYE OLUN
  • BİZE ULAŞIN

Resime Hareketli Yazı Ekleme ( Ulead Gif Animator ile )
Sayfaya git 1, 2, 3 ... 21, 22, 23  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Kelkirpi.Net Forum Ana Sayfa -> GRAFİK PROGRAMLARI Anlatımları GRAFİK PROGRAMLARI Anlatımları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
kelkirpi
Site Sahibi
Site Sahibi

Üye No: 1

Teşekkür (Ettiği ): 142
Teşekkür (Aldığı): 387

Seviye:55

5379 / 12808
0 / 6115
189 / 330

MesajTarih: Prş Ksm 09, 2006 11:52 am    Mesaj konusu: Resime Hareketli Yazı Ekleme ( Ulead Gif Animator ile )  Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba;
bu konuda Ulead Gif Animator 5.05 kullanarak resme yazı eklemeyi ve bunu hareketli gif (animated gif) olarak kaydetmeyi göreceğiz.

[Linki görmek için üye olmanız gerekmektedir]

1. Programı açtığımızda böyle bir görüntü ile karşılacağız.

2. 1. resimde gördüğümüzün detaylı açıklaması aşağıdaki resimdedir.

3. Ben "varolan bir dosyayı aç" dedim. Kendi bilgisayarımdan bir resim seçtim. Ve bu resime yazı eklemek istediğim için; Frame'den Add Banner Text seçeneğini seçtim.

4. Bu işlemden sonra karşıma gelen ekranın görüntüsü bu şekilde olacaktır.

5. Text Bölümü : Yazmak istediğim yazı olan "kelkirpi"yi yazdım. Yazı ile ilgili tüm düzenlemeleri bu bölümden yapıyorum. Renk, boyut, font seçimi, gölgelendirme, harf aralıkları...

6. Effect Bölümü : Yazdığım yazıya vermek istediğim efektleri burada belirliyorum. Enter Scene ve Exit Scene seçenekleri yazının giriş ve çıkış efektleridir. Herhangi birini veya her ikisini de seçebilirsiniz. Ben bu animasyonda her ikisini de seçtim. Giriş ve çıkış efekti olarak istediğiniz efektleri seçebilirsiniz. Alttaki Start Preview butonuna tıklayarakda verdiğiniz efektlerin sonuçlarını görebilirsiniz.

7. Frame Control Bölümü : Bu bölümde fazla arttırma yada azaltma yaptığınızda animasyonunuzun kalitesi ve doğal olarak boyutu artar yada azalır. Çok fazla bu bölümle oynamayın.

8. Neon Bölümü : Eğer yazınızda bu özelliği istiyorsanız ki ben burada istedim, Neon checkbox tıklı olsun. Direction bölümünden kullanacağınız neon'un yazının içinde, dışında veya heriki tarafında olmasını belirleyebilirsiniz. Width bölümünden kalınlığını, Color bölümünden rengini, Transparency bölümünden yazının şeffaflığını belirleyebilirsiniz. Glow kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz.

9. Tüm ayarlamalarımız bittiğinde yazının istediğimiz gibi olduğuna inandığımızda animasyonu oluşturmak için OK butonuna tıklıyoruz. Bize burada 2 seçenek sunacaktır. Herhangi birini seçebilirsiniz. Bu işlemden sonra ekranımız alttaki gibi olacaktır.

10. Oluşturduğumuz animasyonu kaydetmek için File--> Save As --> Gif File seçeğini işaretliyoruz. İstediğimiz yere, istediğimiz isimle kaydediyoruz.

Veeeeee Sonuç..!

Tamamen kendi anlatımımdır. Alıntı içermemektedir. Amaç sizleri bilgilendirmek olup, kendi hareketli giflerinizi yapmanıza ve bu konuda başkalarına muhtaç olmamanıza yardımcı olmaktır.

En son kelkirpi tarafından Çrş May 09, 2007 10:03 pm tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Başa dön
 Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Bu Konuya Teşekkür Edenler: catlak_kıs, WeLeT, mylife058, iskelotor67, eda[green], EJDERHA, hasan_kaan, OkTaY, ® ATaHaN ®, boran111, bjkozan, yoshymanyaqi, karayusuf, mezon2000, nskmr, SxCRxT®, zero54, remo_radauti, yavuz591, devrim68, DeLii
by_ufukk
Referans Üye

Üye No: 40

Teşekkür (Ettiği ): 0
Teşekkür (Aldığı): 1

Seviye:5

0 / 81
38 / 38
1 / 13

MesajTarih: Pzr Ksm 26, 2006 6:51 pm    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

serial li varmı acaba bu programın
Başa dön
 Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Bu Konuya Teşekkür Edenler: yoshymanyaqi
kelkirpi
Site Sahibi
Site Sahibi

5379 / 12808
0 / 6115
189 / 330

MesajTarih: Pzr Ksm 26, 2006 7:08 pm    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

by_ufukk isimli üyeden alıntı :
serial li varmı acaba bu programın

Program zaten full.. Yani crack dosyası da içinde.. İndirmek için [Linki görmek için üye olmanız gerekmektedir]
Crack'ini ayrı olarak mı istiyorsun?
Başa dön
 Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Bu Konuya Teşekkür Edenler: bjkozan, deepream
*KaRizMa*
Yeni Üye
Yeni Üye

Üye No: 22

Seviye:1

0 / 18
8 / 8
3 / 9

MesajTarih: Çrş Ksm 29, 2006 7:24 pm    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

bak kardeş senin yaptın proğramlada ben böyle yapıyorum

birazdaha uğraş bence acemisin sanırım oke

örnekler--->

Başa dön
 Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Bu Konuya Teşekkür Edenler: karizma93
kelkirpi
Site Sahibi
Site Sahibi

5379 / 12808
0 / 6115
189 / 330

MesajTarih: Çrş Ksm 29, 2006 8:46 pm    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

Güzel kardeşim, ben burada ileri düzeydir bu konu diyerek bi örnek yapmadım ki.. Benim amacım sadece hiç bilmeyenlere yönelik bir başlangıç yapmaktı. Ve öyle de yaptım. Ben de herkesi kendim gibi zannedip buraya bin türlü ileri düzey şey koyabilirim ama kimse anlamadıktan sonra ne anlamı var. Amacım insanlara yavaş yavaş bi şeyler öğretmek... Daha iyisini yapabiliyorsan ya kendi sitende yap, yada buraya ekle bir konu da ileri düzey kullanıcılar da faydalansınlar. 2 resim ekleyip bunları ben yaptım demekle kalırsan, kimseye faydan dokunmaz. Ben de senin gibi davransaydım, şu an bu site 2 ayda geldiği bu konumu 2 yılda zor görürdü..

Ekle konularını, paylaş bilgini alkışlayalım. Bu davranış şeklinle maalesef kimseye yardımcı olmuyorsun...

Ayrıca bir konuya bakıp "sen bu konuda acemisin"i yapıştırmak da saflık değilmidir sence.. Sen beni tanımıyorsun ki daha..
Başa dön
Bu Konuya Teşekkür Edenler: gamehunter, kraLqeNc
lacivertizm
Forum Heveslisi
Forum Heveslisi

Üye No: 41

Teşekkür (Ettiği ): 3
Teşekkür (Aldığı): 3

Seviye:21

39 / 996
475 / 475
40 / 56

MesajTarih: Pts Arl 04, 2006 12:18 am    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

gerçekten çok işime yaradı. teşekkürler.
Başa dön
 Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
lacivertizm
Forum Heveslisi
Forum Heveslisi

39 / 996
475 / 475
40 / 56

MesajTarih: Pts Arl 04, 2006 8:29 pm    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

bu programı kullanarak resimler arası geciş nasıl yapabilirim. slayt gösterisi gibi bişeyler olabilirmi??
Başa dön
 Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
kelkirpi
Site Sahibi
Site Sahibi

5379 / 12808
0 / 6115
189 / 330

MesajTarih: Pts Arl 04, 2006 8:44 pm    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

lacivertizm isimli üyeden alıntı :
bu programı kullanarak resimler arası geciş nasıl yapabilirim. slayt gösterisi gibi bişeyler olabilirmi??

Tabii ki.. önce bir kaç resim eklemen lazım. Resim eklemeyi alttaki resimde işaretlediğim butona tıklayarak yapabilirsin. Resim ekledikten sonra video F/X menüsünden istediğin animasyonu seç. Olsun bitsin.

Başa dön
Bu Konuya Teşekkür Edenler: ceLLine
lacivertizm
Forum Heveslisi
Forum Heveslisi

39 / 996
475 / 475
40 / 56

MesajTarih: Pts Arl 04, 2006 8:58 pm    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

yardımlarınız için teşekkür ederim. sayenizde yavaş yavaş bişeyler öğrenip bilgilerimi geliştiriyorum. paylaşımlar harika. Devamını merakla bekliyorum...
Başa dön
sade
Isınmış Üye
Isınmış Üye

Üye No: 98

Seviye:14

4 / 426
203 / 203
32 / 33

MesajTarih: Sal Arl 05, 2006 6:08 pm    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Gönder

çok teşekürler çok işime yaradı
Başa dön
 Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Bu Konuya Teşekkür Edenler: baarans
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Kelkirpi.Net Forum Ana Sayfa -> GRAFİK PROGRAMLARI Anlatımları Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2, 3 ... 21, 22, 23  Sonraki
1. sayfa (Toplam 23 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız